Reiniging

Buitenlucht-aanzuigroosters en “druppelvangers” vervuilen door allerlei aanwezige verontreinigingen van buiten. De kleine openingen tussen de lamellen van warmtewissels (heaters, koelers, twincoil-systemen en warmtewielen) vervuilen en kunnen, los van de bestaande of bedoelde temperaturen, een regelrecht obstakel vormen in de luchtdoorstroming. De ventilatorwaaiers vervuilen en kunnen bij overmatige afzetting in onbalans raken. De binnenzijden van luchtkanalen (met name van de afvoer) en de daarin geplaatste opnemers, air-turnen, (brand-) kleppen of luchtroosters, vervuilen en zullen op een gegeven moment niet meer naar behoren functioneren.

 

De hierboven vermelde zaken zijn een kleine greep uit normale voorkomende “vervuilingen” die spelen bij alle luchtbehandelingsinstallaties.

Als gespecialiseerd bedrijf op dit gebied heeft Van Wessel MDC gemotiveerd en kundig personeel werkzaam, die naast gebruik van standaard reinigingsapparatuur ook door ons ontwikkelde reinigingssystemen gebruiken, om de betreffende functionaliteit weer gewaarborgd te krijgen.

  

Voor het inwendig reinigen van bijvoorbeeld de luchtkanalen (van iedere vorm of diameter) heeft Van Wessel MDC eigen professionele mobiele-borstelinstallaties en afzuigsystemen (met hepa-filtratie) van het merk Lifa-Air.

 

Vanwege het feit dat alle luchtbehandelingssystemen uniek zijn, is het ondoenlijk om vooraf eenduidige aanbevelingen of adviezen te verstrekken.

Wij zijn dan ook van mening dat ieder systeem ter plaatse beoordeeld dient te worden.

Van Wessel MDC verricht daarom ook geregeld inspecties, metingen en  “risico”- inventarisaties bij nieuwe en “riskante” luchtbehandelingsinstallaties bij bedrijven en instellingen in geheel Nederland.

Als Van Wessel MDC een inspectie of een “reinigingsoperatie” heeft verricht volgt er altijd een rapport, waarin de onderzoeksresultaten of de reinigingsresultaten zijn vastgelegd.

Dit rapport wordt als document gebruikt om intern of bij instanties aan te tonen dat er reinigingswerkzaamheden zijn verricht, in dit geval door een specialistisch bedrijf.